Monday, September 22, 2008

HELLOOOO….WARGA HOSPITAL!




Sempat jugak Paknil luangkan masa untuk menjenguk sedara Paknil yang berada di Hospital Besar KL baru2 ni. Ajaib betul kuasa Tuhan, Sheila yang koma selama 25 hari, kembali sedar dan kini beransur sihat. Walaupun ada ketikanya, seperti sudah ingin meninggalkan kami, tapi kuasa AllahuAkbar Sheila kini telah dikeluarkan dari wad jagaan rapi ICU ke wad pesakit biasa.
Paknil tersentuh kerana bila Sheila sedar, nama Paknil antara yang ditanya dahulu…tersentuh betul Paknil. Paknil menjenguknya untuk menceriakan dirinya. Sekali lagi Paknil bagi tahu, kalau kehadiran Paknil boleh di jadikan ubat, apa salahnya Paknil luangkan masa untuk tujuan itu.
Seronok betul Paknil tengok bila Paknil tengok keseluruhan wad itu tiba-tiba menjadi ceria! Alang2 dah datang melawat Sheila, Paknil tidak mahu kedekut kasih sayang. Paknil jenguk lah pesakit2 dari katil ke katil. Ada yang kena stroke, darah rendah, kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, denggi dan macam2 lagi.
Ada yang tak sabar nak balik sebab nak beraya bersama keluarga, ada yang tak mahu berada di wad lagi, ada yang sedih sebab diberitahu akan berada lebih lama di wad…Paknil dengar semua cerita!
Ada gak yang nak pegang pipi Paknil, yang nak tengok dekat2 muka Paknil dan ada yang nak peluk Paknil. Takpelah…kita jangan lah berkira sangat soal kasih sayang ni.
Terima kasih kepada kakitangan terutama jururawat yang bekerja tanpa rasa penat dan jemu menjaga pesakit2. Senyuman tetap di wajah mereka!
Paknil sempat gak melawat pesakit2 di ICU walaupun rata2 pesakitnya berada dalam keadaan tidak sedarkan diri, tapi Paknil dapat jugak bertanya khabar kepada keluarga pesakit yang sabar menanti.
Canggih betul peralatan di wad tu. Paknil kagum betul! Masa Paknil puji peralatan kat wad tu, ada gak jururawat yang laser kan Paknil. “Nanti kalau sakit boleh lah rasa peralatan ni” kata akak jururawat sorang ni. Ewah…boleh ke melawak macam tu? Tapis2 sikit kak……seboleh mungkin kita doakan kesihatan orang kan......




31 comments:

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...
Blum tido lagi ehh abg aznil ni sebenarnye...
Klah kali ni abg aznil melawat sedare abg aznil @ Hospital Besar KL ye...
Macam mane dengan keadaannye sekarang?dah balik umah ker?
Tulah kadang2 ape yang kite tak sangke tulah yang akan berlaku...
Kuasa Allah s.w.t...
Walau ape pun suzy doakan semoge sedare abg aznil cepat sembuh & dapat raya macam kite semua nanti...
Abg aznil memang baik,walaupun dah berjaya tapi tetap tak lupekan insan2 yang kurang bernasib baik...
Hanye Allah saje yang dapat membalas jase baik abg aznil ni tau...
Hmm,laser pulak nurse tu ehh...
Mintak2 dijauhkanlah segale kesakitan pade abg aznil sekeluarge,kalau abg aznil sakit ape pulak nak update blog ni nanti?
Suzy sayangkan abg aznil,macam tu jugak dengan peminat2 serta bloggers2 abg aznil...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA :)

Zuhaini said...

alhamdulillah Sheil dah semakin sembuh! :) boleh lah beraya sakan.. :)

azlin hashim said...

Yup! PAKNIL dah update blog... sukenye.. tp tiba2 terbaca cerita sedih..

Takpelah Paknil & kwn2 blog yg lain.. kita doa kan saje dr jauh semoga mereka & insan2 yg berada disekeliling kita sentiasa sihat...

Sy puji sikap Paknil... amalan mulia yg terpuji...hanya tuhan sahaja yg dpt membalas segala kebaikan PAKNIL...

P/S: Take Care Paknil

roziana said...

2 thumbs up!!

nacha said...

eh! rambut Paknil suda tukar ka? new hairstyle ya? npk lain sket.

semoga sedare Paknil cpt sembuh & dpt beraya bersama keluarga & sanak saudara. amin...

edzlin007 said...

salam paknil. syukurla sheila dah semakin baik. terima kasih kerana rajin menceriakan para pesakit dan pekerja hospital.

Hertina said...

Alhamdulillah...semoga di bulan yg mulia ini ditingkatkan lagi pahal Abg Nil.

Anyway kite suka tnegok penampilan Abg Nil kali ini. nampak lebih muda dan tampan bergaya. Semoga senantiasa sihat lah hendaknya yer Abng Nil.

Salam Ramadhan,
VaSaNtInA

eiLda epaL said...

paknil,

mesti warga hospital tu happy dgn kedatangan paknil...

alhamdulillah, selagi niat kita ikhlas dan baik nak membantu orang lain, segala urusan kita itu nanti akan dipermudahkan oleh-Nya...

amin...

eza said...

a'kum pakNil... nie first time baca blog pakNil... pas nie saya akan lawat tiap2 hari blog nie.....waaaa baik sungguh hati budi pakNil suka saya..... ermmm laser nyer mulut dia kan xbaik.... tak per dia seorang jer mulut cam tu, tapi saya tetap mendoakan pakNil sihat hendaknya..... Love u

wati, cheras

dzihnie said...

Salam keberkatan Paknil..ya Allah tersentuh hati lihat gambar2 pesakit tu..terasa semakin insaf dengan kesihatan yang Allah beri..Kita bersama doakan agar mereka semua segera sembuh dan dapat beraya bersama keluarga...Kuatkan semangat Paknil agar dapat teruskan usaha murni seperti itu pada masa akan datang...mungkin dirumah orang2 tua pula..walaupun hanya senyuman yg diberi itu adalah penawar....salam

linahilmin said...

pak nil,

-moga anak sedara pak nil terus sihat & dapat bersama ngan family..

-new hairstyle gitu! nampak pak nil makin muda la... ikhlas nih, cantik rambut baru pak nil..

-mag 'eh' ye, haus g beli nanti!

-keep more udating k..

aramis2177 said...

Salam Pak Nil.....
waaa....syoknyaaa semua pesakit kat situ dapat lawatan dr Pak Nil....sure ada yg at least terasa ringan skit beban kesakitan yang ditanggungkan.....bagus laa Pak Nil nih....saya tabit!!!!hehehe..
oopsss nak bgtau...anak - anak saya sangat2 laaa minat ngan rancangan Tom Tom Bak tuh..dulu masa ujibakat season 2 yg kat KL tu kitaorg dah nak [egi..tp xsempat coz terpaksa datang sini.....sini takde TOM TOM BAK.....huhuhhhu...kami rindu nak tengok keletah Pak Nil.....winduu2!!!!
Salam sayang dr Jeddah utk Pak NIL
p/s: kalau datang sini lg jgn lupa bgtau yer!!!

oto said...

Assalamualaikum pak nil..

Tk sah kalo tk tggl komen kt blog pak nil nie..sekali pak nil update, 3 topik tu pak nil bagi..bagush..bagush..so kita nk combine komen la utk 3 topik tu..

1st,kesian tgk warga hospital yg mungkin ada di antara mereka yg trpaksa beraya di hospital..kena ingat tu, kita patut brsyukur sbb masih lagi diberi kesihatan utk menghadapi hari2 mendatang..Alhamdulillah..

tp tk puas hati tu paki nil,pasal nurse yg ter-laser tu...tk patut kata gitu kt pak nil,mmg le dia brgurau, tp agak2 la nk gurau kt org..

2nd,utk topik yg pak nil posing sakan tu..perubahan nyata; mmg tampak kurus la pak nil..pas tu tang rambut tu yg mahal..ada style lah! pak nil..usia bkn penghalang utk nmpk muda... :-)

Utk topik ketiga tu..pak nil pakai jubah tu la pulok..ok ler tu!silap2 ada plak tokey2 jubah kt malaysia ni namakn jubah dorang "Jubah Aznil".. mana la tahu kan...

Kesimpulannya,
Pisang Emas Dibawa Belayar,
Masak Sebiji Di Atas Peti,
Hutang Emas Boleh Dibayar,
Hutang Budi Dibawa Mati..

Semoga keikhlasan pak nil dlm kerja amal akan beroleh berkat di dunia dan di akhirat.. Moga rezeki pak nil makin murah!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri pak nil.....

dakk3cik said...

a'kum,uncle aznil..u r very kind person la..my mum pun ckp macam tu..kesian tgk sedare2 kite kat hospital 2..kalo sy leh ubatkan dorang,,insyaAllah sy akan lakukan..tapi sy x de kuasa sebesar 2...pe yg sy mampu buat hanyalah berdoa je,moge Tuhan mengabulkan doa sy utk mereka..keep it up uncle aznil! sy doakan uncle aznil bahagia di dunia dan di akhirat..amin....

puRpleCorn said...

SELAMAT HARI RAYE!!!!!!!Open House katne Pak nil???

AziS said...

bagusnya diberi peluang dapat lihat keadaan org sakit macamna...

dr. Luv said...

Assalamualaikum Paknil,

Saya nak ucapkan kepada sedara Paknil tue agar cepat sembuh!! Segala-nye adalah ujian Allah swt.. Bagus-lah Paknil ni dalam kesibukan keja pon ingat lagi nak ziarah orang saket n sempat jugak jenguk ke pesakit2 yang lain.. Moga kehadiran Paknil dapat memberi semangat n dorongan kepada mereka² yang memerlukan!! Insya-Allah!!

Btw, Paknil pon kena ingat jugak jaga kesihatan so that bleh terus maju n dapat jadi contoh kepada sume golongan manusia tak kira tua ataupon muda..

Semoga kesihatan Paknil sekeluarga berada dalam keadaan baik n sentiasa dilindungi n diberkati oleh Allah swt!!

Memang tak patut betol la nurse tue cakap cam tue.. Hish3 *touchwood* ((:

Sume sayanggggggg Aznil Hj Nawawi..
Smile always!!~
*p.e.a.c.e*

Gandum said...

AZNIL.....

CAMNE AKU NAK CONTACT KO BALIK?

BOLE KO EMAIL AKU NO PHONE?

mistakenidentt@gmail.com

Kawan Lama KiraBagus!!

"EYE" BOOM!
Singapore

sakurasa 2 said...

Pak Nil,Selamat menyambut Aidil Fitri, maaf zahir dan batin.

rahmanraof said...

Alhamdulillah sedara paknil tu sedar dari koma, selamat hari raya, maaf zahir batin ek..pak nil!!!

ila said...

asssalamualaikum...
alhamdulillah,sedara abg Aznil dah beransur sembuh.Sibuk2 pun sempat gak abg Aznil jenguk dia di hospital.Bertuah dpt jadi sedara mara abg Aznil,kan?
tapi kan,nurse2 kat situ lak yg over posing ngan abg Aznil... ni yg jealous ni,heheh..

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Abg Aznil seisi keluarga.Semoga berbahagia di hari lebaran ini... dan hari2 seterusnya,amin.

salam sayang,
ila,k.lipis.

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Lamer rasenyer abg aznil tak update blog ni...
Rindunyer suzy,takperlah maybe abg aznil pun letih...
Lagi2 bulan Ramdhan ni,letih berpuase keje & terawih...
Yang paling penting abg aznil sekeluarga sihat wala'fiat,suzy dah cukup happy dah...
Ape2 pun kalau abg aznil free jangan lupe update ur blog k?
Coz me & the rest are missing u like crazy...hehehe...
Btw abg aznil,bile birthday Riki tu ehh?
Juz wanna wish him HAPPY ADVANCE BIRTHDAY,smoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki & dirahmati oleh Allah S.W.T...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

viruspadu said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin, Dari VP, Laloque dan Nisa...

peace! :p

kina said...

hi....salam ramadhan & syawal abg aznil

hudd said...

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN

azlin hashim said...

Salam abg Aznil, b4 terlewat...

LIN NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN..

SMG LEBARAN KALI INI AKAN MEMBAWA SERIBU ERTI BUAT ABG ANIL SEKELUARGA..

SMG SENTIASA TABAH & SABAR DLM MENGHARUNGI APA SAHAJA DUGAAN & CABARAN YG MENDATANG..( yg penting jgn cpt putus asa)

KAMI DI SINI TTAP AKAN MENYOKONG ABG DR BELAKANG DLM KEADAAN APA JUA SEKALIPUN..

JAGA DIRI HIASI PERIBADI, JAGA KESIHATAN & KESELAMATAN...

JGN NAKAL2...
LOVE U...

azlin hashim said...

OPSS! T'TINGGAL LAK LG 1 NIE, LEPAS RAYA NNT JGN LUPA YER UP DATE BLOG ABG AZNIL MASA RAYER PUNYA..

TAK KISAH LA GMBR MASA MSAK KETUPAT KER, RENDANG KER.. NK TGK SGT MCM NER ABG AZNIL SAMBUT RAYA KAT UMAH DGN FAMILY...

BOLEH EA... GMBR DGN FIDZA HAIFA & FARIQ HAIZEN SEKALI..(fifi & Riki)

syg Paknil,
salam lebaran..
terima kasih byk2..

NieRadiNa said...

haah la pak nil..lasernya mlut nurse tuh...btul2 tak sayang mlut...smoga sdara pak nil n smua psakit di hspital (yg islam la) smbuh n bleh balik braya brsama fmily masing2...amin.....

yea..yeah....lg 3 hari...ari rabu dpan dh raya.....

pak nil nak duit raya.....................
nak jugak.............

cpatla pak nil bila nak tnjuk family pak nil ni...alaa................sy dh nak blik kmpung dh ni....

nurulizz ™ said...

pak nil!!!! comelnye rambot paknil!!! suke3!!!

p/s: mcm mude remaje ^__^

ratna said...

yang mana satu gambar sheila?

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.