Friday, October 31, 2008

SABAH NEGERI DI BAWAH BAYU (PART2)

Perjalanan dari Sutera Harbour dengan menaiki bot laju, adalah dalam 20 minit. Melambung lambung kitorang. Bot laju yang boleh mengisi 20 penumpang hanya ada kami sahaja, 4 orang!
Hujan mula turun masa dalam perjalanan. Sebab takut baju basah, Paknil duduk mencangkung belakang kerusi jadi hujan yang datang dari depan cuma kena tempat duduk jelah.
Kitorang sampai dalam pukul 7 malam. Setiba kami kat pulau Dinawan tu, pengurus resort terus bawak kami ke restoran untuk makan malam. Paknil baru dapat berbuka puaa masa tu. Sementara tunggu tiba ke pulau, Paknil buka dengan mineral water jer dalam bot.

Tapi berbaloi jugak penantian Paknil sebab tengoklah kami dijamu dengan aper….!!! Paknil belasah kaw kaw! Sodap pulak tu masakannya. Ada kambing masak black pepper, tiger prawns masak cheese, sweet n sour soft shell crab, mix vege dan dua tiga dishes lagi!
Thumbs up pada chef resort nih!

Selesai makan kami dibawa ke chalet masing2. Paknil ditempatkan di chalet Kingfisher 7.
Masuk2 terus Paknil rasa lega sebab bilik yang diberi amat menenangkan. Mengadap laut pulak tu! Dengan bilik air yang selesa….Paknil terus letak kepala dan lena bersama mimpi yang indah! Zzzzzzzzz………………

Pagi besoknya, baru Paknil dapat tengok keadaan sebenar resort dan pulau ni sebab masa tiba malam, tak nampak sangat! Tunggu kan Part3, nanti Paknil bawak tour resort ni eh!!!

24 comments:

™ʞʞoʇɐ said...

pak nil pergi sabah...kat mana...pulau sipadan ke...saya kat sabah nie

amiechomel said...

bestnyer... sabah has many beautiful islands... jom ramai2, pegi sabah!

azlin hashim said...

Siapa belanja makan tu PAKNIL? PAknil, cuba try bercuti kat Bukit TInggi pahang lak PAknil.. dia dekat ngan Genting! Best Giler... mcm kat oversea.. tak caya g lah PAknil.

™ʞʞoʇɐ said...

jom ramai2 p sabah...hee....bila tahun melawat sabah kamu pergi rami2 ek...hee

Mr X said...

wah..bestnyer~

lieyn94_putrajaya said...

wow!!!besh nyer uncle aznil dpt gi sabah...

maap lah klo kte pggl paknil ngan nmer uncle aznil coz kter bru form 2...

kter rse smer jer mksd paknil or uncle aznil...

tp kter biase pggl uncle aznil...

x sbrnye nk tggu part 3...

kaisu said...

prewn with chesse.....
awosome man!
nyam3..

lieyn94_putrajaya said...

kter just nk ckp je lahh..
walaupon dh kuar topik..

uncle aznil,bler kter bce blog yg uncle aznil tuis mse bulan mei lah klo x silap...kter just nk ckp uncle aznil jgnlah mengabaikan kesihatan uncle aznil...okey

kter nk tgk uncle aznil kat tv lagie...kter nk tgk gelagat uncle aznil kt tv...

kte akan selalu doakan kesihatan uncle aznil mahupon dlm kerjaya uncle aznil...

i wish you the best...

kter nk sgt jmper uncle aznil,tp nk wat cm ner...
untung sper yg pnah jmper uncle aznil...

cm x cayer nie lieyn yg tulis,padahal bru form 2..

bye uncle aznil,assalamualaikum

edzlin007 said...

salam paknil

camne tu duduk belakang kerusi. lama tu dalam bot. bilik nya warna-warni lak, kena la dengan paknil tu

nacha said...

uish! mouth watering la tgk makanan tu sume. teruja & tergoda sungguh. chalet tu pun not bad.

gurl ; lia said...

pak nil nie wat sy terliur je...
hm sedapnye sume makanan tu...

biler pak nil nak belanja sy mkn tu sume???

(^_^)

hehe gurau je...

best la pak nil dpt g sabah...
waiting for part 3 =p

dzihnie said...

salam sejahtera paknil...kuat semangat paknil ni berpuasa enam sampai ke sabah..bilik penginapan kat situ nampak ok..ada ciri tradisional , kombinasi warna yg menarik dan ceria..kira tak ralat kesitu wlaupaun terpaksa berhujan di boat...

izanazuani said...

Paknil,

Welcome to Sabah, Land Below The Wind... Have fun ya... I'm sure Sabah will give you beautiful experiences. Jangan lupa singgah Pasar Kraftangan.

NieRadiNa said...

wah pak nil makan tak hengat....sodapnyor..............
yummy.........

bila nak habis citer paknil kat sabah nik...

Fatimah ARR said...

pak nil...
happy2 slalu!!
syoknya dapat sampai ke sabah!

sniffa93_aznil4eva said...

best owhh! menarik!!

nak pegi tp kne tggu unle aznil wat tour g sbh besame fanss ekk.


keyh epi n smile alwayzz

p/s;ifa br dpt kad uncle smlm..w'pon br dpt last day raye.. tp terlompat gakla ifa dwatnye..thanxx

ABOTfnd said...

Assalamualaikum...bak pe dok kabo mari saboh....boleh bawa jalan2 pi lawat sanaaaaaa RANAU....HEHEHE

cekkeya said...

paknilll....vah vah vah...

ke sabah ye...besh3...pegi tak ajak punnnn...hahaha

Zul BM Asasteguh said...

Paknil, mintak sikit udang rimau masak cheese...sodap nampaknyo

Mieza said...

slm kenal paknil...

wah bestnya jenjalan...hrs pg nanti...sharing is caring...:D

anne said...

hi abg aznil....u nampak makin kurus je:-)

Elvie DeChantal said...

gosh, best nyer. i pun org sbh jg tp belum sampai lagi kat tempat ni. ngehehe~!

aDielicieux said...

hey there paknil! bestnye dpt bercuti..eheh...paknil pon shopping kat f.o.s gak??? x sangke...ingtkn seme designer labels je...hikhikhik...

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.