Tuesday, October 28, 2008

PENANGAN TOM TOM BAK!!!!!!

video

MINTAK MAAF SEBAB KENA SENGETKAN KEPALA UNTUK NONTON VIDEO NI. PAKNIL TAK TAU CARA NAK ROTATEKAN VIDEO NI.

video ini adalah pemberian kawan fotographer NST (Su). Dia cakap anak dia kalau nonton Tom2Bak, mesti ghalit dan leka. Tak kelip biji mata. Paknil ingat dia nak amek hati Paknil jew cakap cam tu tapi Paknil silap. Bila dia tunjuk video yang dia ambik sendiri ni, Paknil pun rasa heran...macam maner anak yang berusia 1 tahun ni paham pasal Tom2Bak? Korang ada jawapan tak????????

50 comments:

cinderellawin said...

Paknil la tarikan die...
ehehe

Lina Chan said...

paknil, sy ada adik kicik (my adopted sis).. nabila nama dia..

dia sgt2 suka tom2 bak.. siyes sy ckp..

bgn2 tido, dia nak tgk tom2 bak.. kalu x dpt tgk, dia nanes..

umo dia br setahun 10 bulan.. bulan 12 ni genap umo dia 2 tahun..

dia bijak sgt.. kalu dgr iklan anmum essential n tom2 bak, bagus!! pandai ni dia cakap, 'aguh' = bagus.. hehe~

ni blog dia kalu paknil nak tgk muka dia yg comel..

http://nabila-chan.blogspot.com

rokiah said...

ahaha.comel gila.

neezareef said...

aura pak nil tu ha yg dahsyat

twayblade said...

nephew saya yg umur sethn lebih tu pun suka tgk tom tom bak. sampai boleh buat bergaduh ngn mak dia sbb tanak mandi, nak tgk tom tom bak punya pasal. tatau laa apa yg dia paham bila tgk tp yg nyatanya dia hafal lagu tom tom bak walaupun sebutan pelat. aznil, U HAVE MADE THE IMPACT!!!

NoorSham said...

Budak kecik biasanyer mereka akan tertarik dengan budak kecik gak. anak saya yang berumur setahun 3 bulan tu pun kalau tgk TTB mesti "ghalit" punyalah... tak boleh orang kacau...

utopia said...

hai paknil
emm xde jwpan.
tapi mungkin aura paknil kot
kalah aura mawi hehehe

Eita said...

hehehe pak nil...
bkn kanak jer... pak nil..
org tua pun... kalo tgk kt tukar
sbb dah ulang byk kali..
kt plak yg di marahkannya..
org nk tk aznil katanya..
heee :)

filanastasia said...

paknil : anak sedara saya pun sama gak.. kalau nengok tom tom bak atau anak-anak ku.. jgn ler gatal-gatal nak lalu depan diaorang.. ader kena buk sekali.. hihihi

dzihnie said...

Jawapannya hanya budak kecik tu yg tau...tapi rasanya pendekatan yg Paknil lakukan untuk menarik minat kanak2 tu memang bersesuaian dengan kehendak mereka...jangan kan kanak2 emak saya yg dah bercucu tu pun tak bergerak bila ada rancangan Paknil...

edzlin007 said...

salam paknil.

oh video ni rupanya. ada di youtube. kalau paknil rajin search, banyak lagi video kanak-kanak kecil lg tapi suka tengok tom tom bak. selalunya rancangan yang meriah memang boleh tarik perhatian kanak-kanak. baby pun leh tertarik

alang said...

Aznil, you can reach their level..that's why the little children are atrracted to you. Ingat tak program 'Cumi dan Ciki' satu masa dulu. My sis Kak N was 'Ciki" and she was the kraf teacher in that program. Oh yes the small kids as well the seniors enjoyed her way. Sampai sekarang dia orang ingat kak N. Heard that you'll going for Haj, is it true? So, my doa 'Selamat menunaikan IBADAH HAJI,semoga mendapat haji yang mabrur. Amin.

NieRadiNa said...

ala paknil...anak buah saya yg 6 bulan pun leka tgok tom tom bak ...

abang ngan kakak dia lagila.....asyik ulang jer rncngan paknil tuh....

NieRadiNa said...

paknil nak gi mekah ker...nat wat haji lak yek...aritu dgar mawi ckp msa pngumuman prkhwinan dia...

kalo la leh tgok live cm kt rncangan jmputan umrah tuh kan best....

rizz said...

hehe keletahnya dak tecik ni

Sofea&Safena said...

jgn kate anak setahun..ni hah..kat rumah..dari yg berusia 6 bln sapai ke tahap nenek..
kalu start tom tom bak..nk tuko channel pun x dpt..
walaupun siaran ulangan...sampaikan anak kita yg 4 thn tu..dr tom tom bak jadi tom tom nil..mana ler dia dpt idea..
ape pun syabas pak nil..kerana menjadi idola terbaik buat anak2 seluruh dunia..insyaallah

rahmahnasri said...

cognitive style of the children nowadays. Environmental aspects.

nacha said...

hahaha.. bukan kata budak2 je yg suka tgk tom2bak tu. mak budak, bapak budak, nenek budak, atuk budak & moyang budak pun suka tgk gelagat paknil melayan budak2 tu. bila time 'pesanan penaja' je rushing nak wat apa2 yg patut. bravo paknil..

lieyn94_putrajaya said...

sbnrnye kter pon tgk tom2 bak...
walaupon dh form2...
x ksah lah walaupon ulangan....
janji besh...

hee~~

tom2 bak semamangnyer besh...

kter sker tgk mcm2 aznil...
t'utmnye yg uncle aznil bwk velvet ngan remy tu...
org yg menari ngan uncle aznil ngan remy tu sbnrnye org satu taman ngan kter...

hahhaha...
kantoi!!!

hee~~

saveme_zero said...

pak nil...my dother pun br 10M...bila dgr muzik tom-tom bak..dia leh stand dpn tv smpi abis...hahahaha

nasz said...

hahaha, anak saya pon suke tgk tom2bak. kalo dpt tgk, sure terpegung, duduk je dpn tv tu tak gerak2...

Mr X said...

salam paknil..

tom2 bak best sesangat..
sesuai utk semua generasi..
anak sedara saya tuh..klu tom2 bak~ xberganjak la dia..

azlin hashim said...

Aduh senget kepala ku... mcm mana d'org tak paham paknil, TTB kan bahasa melayu, bila dia tgk bdk2 lain duk menyanyi, menari... d'org ikut lah sekali..

Lg satu sbb ada AZNIL HJ NAWAWI, pandai amik hati kanak2..sbb tu depa terpikat.. bkn takat kanak2, emak ayah kanak2 pun suka..

azril said...

Menurut kepada siasatan saye, tom2 bak merupakan medium pembelajaran moden yg dapat menarik perhatian golongan kanak2. kanak2 berumur 1 thn itu, merupakan salah seorg drpd juataan peminat tom2 bak & pak nil. Tahniah Pak Nil, Tahniah Tom2 bak, Tahniah Astro!!!!!!!!!!!!

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

ye paknil,anak saye yg setahun lbey pun mmg sgt2 xtrem dgn tom tom bak! asal nampk muke paknil kat rancangan ape2 pun die kate tom tom bak! mcm2 aznil pun TTB!glamer raye ari tu pun TTB!kalo die tgh lari2 ke sane ke mari,senang je nk paggil die,ckp, "AJIQ,TOM TOM BAKK!" laju die berlari g dpn TV! tahniah pak nil

eiLda epaL said...

paknil,
jangan kata budak umur 1 tahun...
saya yg dah besar gedabak nie pon, boleh ngalit gak...
hehehehe...

Splitzbz said...

he he he cutelah plak dak kecik tuh...

kaisu said...

leka sungguh!
tu la penangan pak nil..
huhuh..

Halimatus Sa'adiah said...

salam..abg aznil..sya dan ank2 adalah diantara ribuan peminat abg aznil..even ank2 sya dah 16 thn n 12thn..rancangan tom2bak tetap menjadi favorite diorang..sya doakan semoga abg aznil akan terus sukses dlm karier abg zanil..k..bye..salam dr mas, nisha n azim..jb

shiemz said...

Anak saye lak..kalu ade tom tom bak... dier akan cakap..bom bom bak... sambil2 di tepuk2 tangannyer.. hehhe...

Aini said...

ikut kajian, lagu n warna adalah perkara utama yg tarik minat anak2 kecil utk respon/belajar.. u did applied this two in ur program.. tahniah

saya teringin nk beri cadangan (boleh ker?) :P

perhaps next time instead nyanyi lagu artis2 popular, y not asked them to sing lagu tradisional jaman kanak2 kita dahulu eg suriram, jong jong inai , air pasang dalam (to name a few) ... sure everybody will goyang and sing-a-long together ...

tq
Aini

azlin hashim said...

PAKNILLLLLL........!!!!!!!!!!!!!!!!

Huh dr jauh dah jerit nih, dgr ker PAKNIL?
Out Of topic jap ek.. PAKNIL, APA KATA KAT BLOG PAKNIL NI KAN.. LETAK AR LAGU, BUAT BACKGROUND MUZIK DIA... MESTI BEST PAKNIL. Buat ar lagu TOYOLLLLLLLL.....

Kalau nak, amiklah kat blog sy ( sempat lg promote tu) tp lagu Sudirman la..

.. DUST LENS ' Apa KaTa DuNia' said...

Pak Nil...Pak Nil...sepi rasa nye kalo tak dengar suara Pak Nil kat dalam TV.

Fadzila said...

apa nak peliknya Pak Nil..anak saya pun sama....

Syamz said...

Itu tanda nya Paknil dah berjaya menawan hati semua peringkat usia. Tahnia.. semoga Paknil dapat memberi contoh terbaik buat adik-adik kita semua.

Hidup Paknil.. tiada siapa mampu menganti tempat Paknil..

gurl ; lia said...

aura pak nil tu kuat sgt =p

bkn budak kecik je yg suke tgk
sy yg dah 18 nie pown suke tgk TTB

(^_^)

diana ghazali said...

Paknil tahu, adik sepupu saya, umur, 3 dan 1 kalo tgh main kejar2 mesti stop pasal tgk TTB. mcm2 aksi diorang time tgk u.

Mak bapak diorang dah pening pasal kena pasang astro lagi satu. anak2 mereka sorok remote tv tak kasik tukar channel lain.

Lawak betul.

All the best. Tringin nak join masuk tv ngn TTB. hehehhe

sniffa93_aznil4eva said...

all bout uncle aznil.
=)

echah_syed said...

combi pun kalo tgk tom-tom bak goreng ikan smpi hangus huhu.. :(

suke arr tgk haziQ & adik dia..dorang bijak dan idea spontan jek :)

darling said...

ank i pon cam2 juga..he3

Mat Iyas said...

my nephew 1 tahun pun same...
xle ckp lagi, tapi if kitorang ajuk TOM TOM BAK, mesti dy tepuk tangan gaya tom2bak....

kagum2...
mmg penangan paknil ni magis

Nafisz Daniel said...

sebab tarikan abg Aznil kpd adik-adik di luar sana....
abg Aznil is the best of the best =D

sitisalwahsalleh said...

i agree that tom tom bak (TTB) menmberikan penangan besar pada kanak2.. even i year old kid..just like my daughter NAZWA FARHANIZ..walaupun baru berumur 1 year plus, she was the real fan to TTB..bukak je TV asking for TTB or kalau dengar TTB on air dia akan gi kat TV dan duduk le menghadap sampai abis...sambil2 tengok, diap menari dan menyanyi macamana show kat TV tu..dah abis pun kalau mood tak baik mintak lagi TTB, mana nak cari...itu yg tak tahan tu..

anyway, i would say TTB memang menarik perhatian kanak2... congrats paknil

PUTRI FAZDLYN said...

wow!!comey lah adik tu..hehehe..
sy yg 16 thn nie pun tgk jugak tom tom bak..hehehe..;D

su said...

rancangan pak nil menarik...pak nil pandai amik ati budak2 kicik...siyes..anak buah su pon same!nasik kat dlm mulut pon dia xkunyah2! hahahah

mOlliE said...
This comment has been removed by the author.
mOlliE said...

hai paknil..buakn budak kecik je..budak besar pon suke tgk TTB tu..:)

Zamir Hady said...

bukan budak2 je suka tom tom bak!
mak saya yg umur 47 tahun pun suka!
haha!
tp dia ckp part jom borak dh x best mcm dulu.

tipon_pink said...

paknil.. my doter pun minat tgk tom tom bak. bile tom tom bak start dia leh dia tgk tv smp abes. klu iklan tom tom bak pun dia akn jd freeze. and u know what she only 7 month. sy pun surprise bile tgk dia leh concentrate tgk tom tom bak. my hubby kate hopefully bile dh beso jgn dia nanges guling2 nk jumpe paknil. jenuh kiteorg nnt. hehehehehe

日月神教-任我行 said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚