Wednesday, October 8, 2008

SINGAPORE! SINGAPURA!


Mintak maaf sesangat Paknil terlewat update ceriter Paknil ke kota singa masa awal puasa ari tuh! Bukan aper…banyak sangat yang berlaku dalam bulan puasa yang Paknil kena update. Jadi Paknil rasa cerita kunjungan Paknil ke sana atas urusan cuti2 skala kecik Paknil kemudian kan.
Sekarang baru ada time nak ceriter sket2 ‘percutian’ Paknil. Masa awal bulan puasa baru Paknil berkesempatan curi2 waktu bersama pengurus artis KRU jalan2 shopping untuk raya!
Ada shopping untuk anak2, shopping baju melayu untuk fotografi, shopping besday prezen untuk Akak Paknil dan shopping kelengkapan diri untuk rakaman rancangan raya.
Oklah kat sini Paknil ceriterkan sket2 antara yang Paknil buat kat sana k? Paknil pergi tak lama, dalam 3 hari jew! Paknil sempat gak lah jengok2 model kereta baru RENAULT MEGANE depan TANGS ORCHARD ROAD. Aduh! Siapa tak jatuh hati dengan kereta ni. Berangan lah kejap Paknil dalam kereta ni! Camner? Ok tak kalau Paknil melaram dengan kereta ni?


Jalan2 kat TAKASHIMAYA Paknil terjumpa dengan VJ Joey.Slumber jer Paknil tegur dia! Dia terperanjat n jerit nama Paknil. First time Paknil tegur dia ni sebab kalau kat KL jumpa pun macam2 tu jer…senyum2 lambai jer! Rupanyer, peramah gak dia nih!


Sempat gak Paknil masuk boutique LV jengok2 kasut terbaru. Aduh…kantoi lagi Paknil! Jatuh cinta dengan kasut yang Paknil pegang ni langsung beli. Kalau ada yang perasan, kasut nilah Paknil pakai masa rakaman Glamor Raya ari tuh! Cantik kan?


Bila Paknil masuk boutique Burberry pulak Paknil buat hal lagi bergambar dengan patung pompuan tanpa kepala. Agaknyer kalau Paknil jadi pompuan camni la rupernyer…hehehe. Paknil kat situ cari hadiah besday Akak Paknil. Alamak sibuk bergambar dengan patung lupa lak nak amek gambar beg tuh!


Hambek kau! Selesai shopping, baru Paknil perasan…tangan Paknil dah penuh! :p

Kitowrang berbuka kat Restoran Ayam Penyet Ria kat Lucky Plaza.
Selesai berbuka, informer Paknil bagi tahu kat Gelang ada Bazaar Ramadhan besar2an sedang berlangsung. Bingkas Paknil nak jengok apa ada kat situ. Paknil pun dah lamer tak gi bazaar atau pasar malam. Hujan pun hujan lah! Paknil redah jew!
Abis basah baju Paknil dan rambut dah jadi haru biru. Ah, Paknil belasah jew. Bukan ada orang Singapura kenal pown! Haha…sangkaan Paknil meleset. Paknil kena serbu jugak kat situ. Paknil tetap layan diowrang sebab diowrang ni ramah betul dan berbudi bahsa. Nak amek gambar pown ameklah…tak luak pown! :)

Abes kedai langsir, kedai kain batik, kedai baju melayu, kedai songkok n kedai kuih lopez Paknil borong. Cakap pasal kuih lopez, lopez singapura memang No:1! Paknil beli untuk bawak sahur.

Oh yer….kalau korang tengok baju Melayu Glamor Raya yang Paknil pakai tu, Paknil beli kat sini lah! 35 Dollar jew! Sampai KL, Paknil tabor diamond, Nampak macam buat kat boutique besar kan? Padahal…..Tu lah kalau kita pandai renovate sket2, menda murah tu Nampak MAHAL!
OK lah…selebihnyer, Paknil paparkan aktiviti ronda2 Paknil naik boat kat Clarke Quay dan Boat Quay! Lengang jew tempat ni siang hari….

P/S : Sekali lagi Paknil harap takder yang amek gambar pribadi ni untuk kegunaan lain eh….Gambar ni untuk pengunjung blog Paknil jew!

18 comments:

lupakanje said...

wahhh...singapore yg mabeles...biler tah nk sampai..
sori aznil...terjah masuk je kt sini..hehe..
u always the best..

azlin hashim said...

ha'ah lah, haha kelakarlah bila paknil pakai baju perempuan, cute jek tang kaki tue...

ala paknil, beli jek keter tue..
tp mana brg2 tuk kami nie paknil, tak der dlm senarai shopping paknil ker? yu huuu...

tootsie said...

hi, pak nil

Saya pun suka gila ayam penyet @ Lucky Plaza tu!! their the best!!

and saya pun baru balik beraya dari Spore tapi malangnyer tak sempat pergi Geylang cos tgh hujan gila mlm raya ari tu!! so tgh regret habis!!! :(

btw, SELAMAT HARI RAYA PAK NIL!

http://tootsiemootsies.blogspot.com/

αєяιηιѕнα said...

Hi Uncle Nil!!

uncle Nil kat gambar yg patung perempuan itu kelakar!!
Singapura Best tak?
best tak?
best tak?
terkejut saya bila baca post ini..
kereta tuh mmng CANTIk!!
uncleNil mmg terkenal ngan org Melayu Singapore..
ALAMAK!!
rugi lah ..
regret regret regret!!
kalau saya ada di situ dan
ternampak Uncle Nil,
agaknyer saya dah pengsan pun..
>.<
regret nyer!

gambar-gambar kat
pengujung blog nice!
yg lain pun NICE,!
especially yg kat boat!
tak leh tahan lah saya!!
sehar tak leh tak tengok gambar UncleNil!..

Take care!

DariPada;
Aerinisha =DD

ratna said...

pak nil mmg betul ramai peminat..sampai kat kedai kain pun ramai org nak tangkap gambar.

Gandum said...

NIL

Apa la hang...mai Singapore tak kontek aku....

lupa kawan eh...


Eye - Boom
+6582015166

dzihnie said...

ok jugak shopping kat singapore tu paknil...saya pernah la pegi sana harga kain ela lagi murah compare kl , langsir dan jam tangan..sempat gak beli satu jam tangan dan memang kat m'sia tak ada design macam tu..kira tak menyesal beli...barang mainan bahagian kanak2 pun agak murah macam teddy bear..ok la..tapi nampak paknil sorang je..mana yg lain..sorok pulak..next year boleh lah shopping kat s'pore lagi.....

dr. luv said...

wahhh.. wat a quickie holiday Paknil tapi pape pon Paknil sempat jugak shopping sakan kan?? ahaks!!~

Saya teringin betol nak pegi holiday kat sana n its been ages tak pegi jenjalan n holidayy kat Singapore!! Huhu..

but for sure Singapore is ur favorite place to shop kan!! Haha!!~

Tima kasih sebab tunaikan janji Paknil n bitau kiteorang ke mana Paknil pegi masa cuti ari tue kat radio era.. Tima kasih bebanyak!

sniffa93_aznil4eva said...

cantek!!!
haha lawakla uncle niyh..

pose seme style2 je.
keyh. hepi n smile alwayz ehh!
=))

edzlin007 said...

salam paknil.

terima kasih sebab kongsi gambar shopping raya paknil tu. hahaha klaka la bila paknil bergambar dekat patung tu. macam real je, muat-muat lak kepala paknil dengan badan patung tu.

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Hehehe...
Ohh,abg aznil ke sini yer mase awal bulan puase hari tu...
Dalam diam ehh abg aznil ni...
Hehehe,takperlah it's ok...
Have fun & enjoy urself,yelah sekali kala abg aznil pun nak enjoy jugak kan?
Nanti kalau abg aznil bilang dulu kat sini kang lebih ramai yang serbu tau,termasuklah suzy...
Hehehe...
Restoran Nasi Ayam Penyet kat Lucky Plaza tu 1 of kak Nana's favourite place kan abg aznil?
Hehehe,den abg aznil tak ceritakan kat kak nana abg aznil pergi situ?
Confirm dier jelous nanti,hehehe...
Btw,abg aznil tolong kirimkan salam suzy pade kak nana k?
Mase JELAJAH ERA @ BATU PAHAT MALL tat day suzy ader bergambar dengannye,dier baik sangat2 peramah...bestlah!
Tapi on tat day jugak suzy tunggu abg aznil tak samapi2,akhirnye suzy terpakse balik sebab ader hal mustahak...
But it's ok,akhirnye kite jumpe jugak @ CITY SQUARE,JB kan...
Hehehe,u're damn kind!thankz soo much abg aznil!
Hope to meet u again in the future :) hehehe...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

eiLda epaL said...

wahh paknIl...berjalan-jalaN di sinGapura yer...
best jugak sekali-sekala berjalan-jalan cuci mata nie...dpt shopping-shopping lagie...
sempat lagi pakNil cari-cari aksesori2 tambahan tu yer...

pakNil, jangan kata org singapuRa tak kenal...ramai peminaT pakniL di sana tau...

apa kata pakNil beli jer keta tu? bleh bagi kat Fifi...bawak Riki jalan-jalan...hehehe...

NieRadiNa said...

paknil gi cuti..pergh best tew...pak nil nape tak bwk anak2.....oops..skolah kot...ooo..kat sgapore ker pak nil beli pakaian masa rncangan glamer raya tuh...jauh tu...shopping...

zaty said...

eh bj uncle yg hitam tuh cm adk kte..armani exchange ek?

huahua(^.^)

puteri_jelita said...

ai, paknil

wahh..bestnya dpt jln2 kt singapore..i pun teringin gak

paling best tu time paknil naik keter tu..glamor la..(nak beli 1 utk i le)...:p

αєяιηιѕнα said...

Paknil, Paknil..
kalau guna gambar2 ini buat video bleh? kalau takle takpe lah..
xDD

missy_sexy said...

abg aznil i nak send pat u gambar yg i ambik dgn u pat TAKASHIMAYA tu ingat tak i yg pakai bju pink .. Suka sgt dgn abg aznil .. when i tell mummy yg i nampak u mami i nearly pengsan !! get back to me la abg aznil ..

babygerl_virgo@yahoo.com.sg

anjungumi said...

Assalamualaikum Pak Nil....
Seronok nampak shopping kat S'pore. Nanti tahun depan shopping raya kat Kelantan pulak. Sure harga murah. Kalau nak datang Kelantan, contact saya, boleh bawa round mana-mana saja Pak Nil nak pegi. Dan kat Kelantan sama ngan Astro 'Macam-Macam Ada'.
Ok, U always nombor 1.