Saturday, November 15, 2008

HERE COMES PAKNIL!!!


Paknil nak kongsi keseronokan Paknil menjenguk anak2 sekolah rendah agar mereka dapat berjumpa dengan Paknil. Kesempatan untuk bersama mereka itu, Paknil dapat jugak nasihatkan mereka agar jadi anak2 yang reti makna HORMAT.
Paknil mulakan siri lawatan ke sekolah2 ini dengan SK Kampung Medan, Petaling Jaya. Memang teruja sangat Paknil masa tu sebab program ‘SUARA KITA AJE’ ini adalah anjuran ASTRO CERIA.
Dalam siri ini Paknil tekankan cara2 anak harus bercakap dengan orang yang lebih tua. Paknil siap berlakon2 lagi dengan pelajar2 sebab bagi Paknil, kalau kita bersyarah, kanak2 akan cepat jadi boring dan mula buat bising.
Kagum jugak Paknil melihat kanak-kanak yang tidak rasa takut atau segan untuk angkat tangan dan untuk datang ke depan ikut serta berlakon.
Paknil rasa dengan cara ini, kanak2 lebih mengingati apa yang kita pesankan.
Ok lah…dari gambar2 ni, kowrang mesti dapat lihat keseronokan pelajar2 masa tu. Paknil akan share jugak gambar2 dari sekolah yang lain pulak.
Doakan kesihatan Paknil agar Paknil dapat terus buat jelajah sekolah ini dengan lebih aktif lagi!



13 comments:

Yin Dynasty said...

paknil ni mmg mesra kanak2 btul~~ kagum yin tgk paknil around the kids!!!

love your style!!!

Audio said...

Ada2 jer idea PakNil ni. Creative betul lah hehe. Insyaallah I will always pray for your success n misi PakNil :)

cekkeya said...

paknilll....

mmg ske ngn paknil n kanak2...nampak mesra yg amat...hope paknilll sehat2 selalu hendaknye...amin

anne said...

abang aznil, take care of yr health ok. Selalu je suara serak2 this week :-( dah dekat dah nak berangkat ke Mekah...

aainachentak said...

mesti sonok sgt dak2 kecik tu ble paknil dtg kan!^^
paknil pandai layan budak2..
huhu..

atty's said...

bagus le idea paknil nie..
mesti sonok dpt jumpa paknil..

saveme_zero said...

paknil...datang lak opis sy..ngehngeh. bila la leh jpe paknil ni...anak sy suka tol.

DyraDyana said...

this is my first time leaving comment here...

salam~

paknil, i am so proud of u, dare to say, majority of Malaysian proud of u..proud at ur success...

apa yg paknil wat especially p jelajah skolah, its great! what happen to all Malaysian kids nowadays, they tend to make artists as their idol..THERE PAKNIL CAME to them..to their school.n believe me, pe yg paknil pesan n cakap are all long lasting...

as a teacher-to-be, i am very concerned about all the kids, their future...they are the precious asset, kita masih dpt mencorakkan dorg...

so, we all love u paknil...n what u have done, arap dpt diteruskan..caiyok2

edzlin007 said...

salam paknil.

wah seronok betul kanak-kanak tu paknil datang. lepas ni pergila pula ke sekolah-sekolah luar bandar ke, situ kanak-kanak lebih pemalu rasanya.

kami sentiasa doakan kesihatan paknil. amin.

aDielicieux said...

hey there paknil...i'm adie,tgh amek SPM heehehe tp smpat lagik release tension check blog paknil...sbnanye i mmg admire giler kat paknil...as i mmg dream of becoming a fantastic host like you!! so,i dunno how to get in contact with u...so i hope u can get me thorugh my email - adielicieux@yahoo.com....paknil byk bagi inspirasi kat adie...n i realy hope u can share with me how u started becoming a superb wonderful HOST,entertainer and many other fantastic acheivements...really appreciate it if u could reply..thanx pak nil...

faRah said...

well done paknil..ye lah paknil,farah sokong ckp anne.suare paknil asyik serak je kan...ape2 pon farah tetap support paknil....

dzihnie said...

Paknil datang Paknil datang .....
Itulah agaknya yang budak2 tu jeritkan bila nampak Paknil ,
harap2 Paknil sihat untuk teruskan usaha murni tu....good job Paknil.

NieRadiNa said...

pak nil pndai bkomunikasi ngn bbudak tuh yg diowg suka...
bkn smua owg ada bkat cmtu...
paknil ibarat 1 dlm sjuta...hrgaila bkat ini yg dikurniakn pd pknil.....