Sunday, November 30, 2008

SELAMAT TINGGAL SEMUA. INSYAALAH KITA JUMPA LAGI!



Assalamualaikum semua yang singgah ke blog Paknil ni. Ini merupakan posting terakhir Paknil sehingga Paknil kembali ke tanahair nanti selesai mengerjakan ibadah Haji, InsyaALLAH. InsyaALLAH jugak, besok 1 Disember, Paknil akan berangkat ke Tanah Suci. Kesempatan ini Paknil ingin memohon maaf dan ampun kepada mereka yang mengenali dan yang tidak mengenali Paknil, yang minat dan yang tak minat Paknil, keluarga, sahabat, rakan media dan penyokong2 Paknil di sini yang sentiasa memberi semangat. Doakan kesihatan Paknil agar dapat menjalankan ibadah dengan tenang dan agar perjalanan ibadah Haji dapat Paknil lakukan dengan tenang dan lancar. Paknil akan turut doakan kesejahteraan buat semua yang ditinggalkan di sini dan seluruh umat Islam sejagat. Sehingga kita jumpa lagi, InsyaAllah....ASSALAMUALAIKUM!
LABAI KALLAH HUMMA LABAIK
LABAIKALA SYARIKALA KALA BAIK
INNAL HAMDA WALNI’MATA
LAKAWAL MULK
LA SYARIKALAK


(Hamba Mu datang menyahut panggilan Mu, Ya Allah hamba Mu datang menyahut panggilan Mu, Hamba Mu datang menyahut panggilan Mu, Tuhan yang tiada sekutu bagi Mu, Hamba Mu datang menyahut panggilan Mu, sesungguhnya segala pujian nikmat dan pemerintahan adalah kepunyaan Mu, tidak ada sekutu bagi Mu)

75 comments:

anne said...

Assalamualaikum.

Apa lagi nak cakap ye...dah beberapa kali ucap selamat, termasuk secara peribadi kat Abgnil.

Selamat jalan. Safe journey. Banyak bersabar & tawakkal. InsyaAllah, i akan sentiasa doakan Allah sentiasa melindungi & permudahkan segala urusan haji di sana.

Go with a smile ok, you are one of the chosen ones:-)Alhamdulillah

edzlin007 said...

assalamualaikum paknil.

saya doakan paknil senantiasa sihat dan semoga segalanya berjalan dengan lancar masa ibadah haji nanti. amin. jaga diri baik-baik.

NieRadiNa said...

waalaikumsalam paknil...
x sangka paknil update lg blog...
sdihnya bila lama paknil xda nati...ucapan paknil pun sayu jer n mnyentuh jiwa...
apapun saya doakan paknil slamat berangkat n slamat pulang...
insyaallah smpai kita brtemu lg disini..paknil pulang nati dh ada gelaran haji la yer..tp sya akan tetap memanggil paknil sbb sya rasa mesra dgn panggilan tuh...
akhir kata ada pantun utk paknil..

slamat brangkat,doa kami iringi..
ke tanah suci,seruan ilahi..
jgn lupa doakan kami juga nanti..
sampai kita berjumpa lagi disni..

faRah said...

salam paknil..
mcm yg lain farah pon da acap kali ucapkan bnde yg same cume for the last one farah nk wish slamat berangkat ke sana smoga paknil selamat sampai dan menunaikan haji dengan sempurna di sana..Tak lupa juga diharapkan kesihatan paknil baik2 je di sana nanti mudah mudahan.Farah sentiasa mendoakan yg terbaik wt paknil...will be miss u paknil..wasalam...

==|eiMy iMiA|== said...

Salam...

Impian yg sekian lama bermukim d' lubuk ati...akhirnya kini insylh akan d'tunaikan. Semoga segala urusan paknil dlm perjalanan bertemu dgnNYA berjalan lancar...Insylh kami kat sini mendoakan paknil selamat berangkat dan slmat kembli....amin...!!~

psssttt....jaga kesihatan...

hans said...

semoga segala urusan disana berjalan lancar

Mama Danish said...

Semoga Paknil selamat pegi dan balek...

dzihnie said...

salam Paknil...
Selamat berangkat ke tanah suci dengan hati yang lapang dan tenang, tunaikan ibadah dengan penuh kesabaran dan redha , selamat pergi dan kembali , muga kesihatan sentiasa baik dan dapat melakukan ibadah haji dgn sempurna,,,insyaallah.

cikgu zainab said...

Semoga Allah swt permudahkan perjalanan & urusan yg berkaitan dgn ibadah haji. Banyakkan berdoa kpd Yang Maha Esa, insya Allah Aznil akan dapat ketenangan & kesenangan yang hakiki.

ratna said...

selamat menunaikan rukun islam yg ke 5 dan semoga dirahmati..

zackzara said...

Moga selamat & mendapat haji yg mabrur. Amin.

ms said...

Selamat berangkat ke Tanah Suci, abg aznil..

seri said...

Pak nil...
perjalananmu pergi menggendong harapan
muga pulangmu nanti mengelek keinsafan... inyaallah...

ei_da.. said...

semoga semuanya selamat pak nil... kami semua mendoakan yg terbaik untuk pak nil....

Pikato ezorA said...

salam abg aznil..
abg aznil dh pna p mekah ke sblm ni?<--- merujuk kpd gmba yg abg aznil letak 2..
nwy, bagus lh abg aznil p mekah kn?
lgpn abg aznil mampu..
sy doakan abg aznil selamat menunaikan ibadah kt sane n selamat pulang ke malaysia..
take care ye? :)
salam..

-eni- said...

salam pak nil

selamat menunaikan ibadah haji..
moga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang kat sane ye...

selamat berangkat.. =)

gemini girlz said...

Assalammualaikum paknil...

syer first time masuk sini...
syer x prnah tau yg paknil ader blog..
syer minat sgt dgn paknil..
paknil leyh panggil sye dina..
umo 11 taon..

dina doakan paknil slmt pergi dan balik...


semoga selamat prgi dan balik..
dina...

eliza said...

assalamualaikum paknil..
selamat menjalankan ibadat haji, semoga selamat pergi dan selamat kembali, k..

dHah611 said...

waalaikumussalam..
abg aznil..
akhirnye abg aznil akn smpai jua ke makkah..insyaALLAH ari ni...dhah dsni slalu mndoakn abg azil smoge abg aznil salamt pegi n pulang dr makkah..
smoge juga abg aznil chat slalu dsane n dpat mnunaikn ibadah haji itu dgn smpurna n mp'oleh haji yg mabrur..insyaALLAH..(jge kchtn ya...)
dhah ni pom3 n akn tau result pmr nnti.so,abg aznil doaknlah utk dhah smoge mndapat stret A's lam pmr nti n also to my fren...k..
smoge semu slamat blake..amin.~~
i lovveee u abg aznil...rindunye abg aznil xde nnti..hrap2 kter dpt btemu ya...mau bangattt..!!!

@cu SaYaNg said...

Salam...
Pak Nil selamat pergi & selamat kembali ye...semoga Pak Nil mendapat haji yg mabrur...Amin...

:) said...

assalamualaikum..

smoga dpt haji mabrur..
insyaAllah..
sy doakn kesejahteraan paknil smasa di sna..
ameen..

kaisu said...

semoga selamat sampai dan selamat pergi..
amin..

NedDy said...

Semoga paknil sentiasas sihat disana dan dpt menjalan kan ibadah haji dgn sempurna.

Miss Moon said...

hati hati pak nillll
we gonna miss u so much

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Insyallah Suzy serta peminat2 setia Abg Aznil akan doakan keselamatan pergi & juga balik Abg Aznil ke tanah suci Mekkah...
Suzy juga akan doakan supaya ibadah haji Abg Aznil akan berjalan dengan lancar...amin!
But surely i'll be missing u lots lah Abg Aznil...
I will surely be waiting for ur arrival...
Bile dah selamat sampai ke tanah air,Abg Aznil jangan lupe ye update ur blog...
Miss u soo much here,
SALAM SAYANG DARI
SUZYLINA ;)

penguin said...

assalammulaikum...
selamat menunaikan farhdu haji...from fan di brunei

Nad Eusoff said...

alhamdulillah..
moga mendapat haji yg mabrur

MiZz AmY said...

wslam paknil...

selamat jalan paknil...Semoga slamat pergi dan blik...semoga dpt menunaikan ibadah dengan khusyuk tanpa ada masalah...

LoVe u paknil..

we will miss u!!

Kiddouz Kiddoulicious said...

Semoga selamat pergi dan balik..
dan dapat haji yang mabrur..
insyaAllah..

Maizatul said...

salam pak nil...semoga selamat pergi..dan selamat kembali

Senor Pablo said...

Selamat menunaikan ibadat haji dan di doakan Haji Mabrur! Ami!!

dHah611 said...

hari ini bru sehari abg aznil pegi makkah...

tp..rsenye dah sbuln...

rindunyeee...

insyaALLAH dhah n ur fans akn countd0wn till abg aznil plg...huhu..~~(klu bker s0km0 lar)...

i'M yORkE said...

saye suke paknil..slmat dunia akhirat..amin~

Puan Iza said...

As'kum pak nil....
semoga pak nil selamat pegi & balik...semoga pak nil mendapat keberkatan dan haji yg mabrur.....aminnnnn.

Kheirul said...

Assalamualaikum...

selamat menunaikan ibadat haji...
semoga selamat selalu....

sniffa93_aznil4eva said...

ifa alwayz doakan uncle!!

moge seme bejln lncar...insyaAllah!

epi n smile alwayz okeyh!

Rikhman said...

salam..
have a safe trip.

nur ainul yaqeen said...

InsyaAllah Pak Nil. muga sihat sepanjang mengerjakan ibadah haji. Diharapkan, selepas kepulangan Pak Nil lepas ni, tiada lagi mewarnakan rambut. Salah satu yang tidak dibolehkan kan.. banyak maslahatnya.. Apapun, muga sukses. (^^,)

MiSya said...

selamat pergi &selamat kembali pak nil...amin...

atty's said...

semoga paknil..selamat pergi dan selamat kembali..

semoga allah permudahkan segala urusan paknil di sana..amin

sHwEeT ByAtcH said...

aslm...

moga semuanya slamat.. insyallah

azlin hashim said...

Slmt jln paknil.

Sejuk hati lihat wajah tenang paknil..!!!

dHah611 said...

ari ni sdh msuk 3 hari abg aznil pegi makkah....

huhu.~~

:)

aiman said...

Pakcik balik bila ek?

diyanaalia said...

hai saya peminat era.klau ada msa lawat lah blog saya.www.nurdiyanaalia.blogspot.com jangan lupa tau paknil.era the best...

*~Hjh.TiKa~* said...

Semoga pak nil mendpt haji yg mabrur. Amin.

ABOTfnd said...

SEMOGA MENDAPAT HAJI YANG MABRUR..AMIN.................

si gadis twinkle said...

salam paknil..
sy doakn smue slmt!

smge Allah mlindungi dan permudhkn urusan haji..amin...

take care of urself!
wslm...~

drzeze said...

salam ziarah Aznil,
1st time masuk ke sini.
Tahniah kerana terpilih menjadi tetamu Allah untuk musim haji kali ini.Bukan senang nak masuk senarai tetamuNya dan Aznil bertuah kerana tersenarai.Sabar menempuh dugaan dalam mengerjakan kebaikkan.
selamat mengerjakan haji.Labbaikallah 3x

ღ~n0n0i~ღ said...

Assalamualaikum
Semoga semuanya selamat ek..
Semoga Allah sentiasa melindungi Pak Nil.. =)

cintalaila said...

Salam Buat Paknil...
Selamat berangkat ke tanah suci dengan hati yang lapang dan tenang, tunaikan ibadah dengan penuh kesabaran dan redha , selamat pergi dan kembali , semoga kesihatan sentiasa baik dan dapat melakukan ibadah haji dgn sempurna,,,insyaallah.
cintalaila.blogspot.com

Ruzainie said...

selamat mengerjakan fardu haji.saya mendoakan agar saudara mendapat haji yang maabrur..amin

sir nik

Erinsza said...

alhamdulillah pak nil selamat sampai kemekah akhirnyer saya berdoa agar pak nil dpt mengerjakan ibadah haji dgn sempuran & kesihatan yg baik tiada masalah.

AMIN.

Zanna_MamaBatrice said...

semoga pak nil dpt haji yg mabrur...
selamat pergi & kembali...

PeminatJutawanMalaysia said...

selamat mengerjakan ibadah haji....
moga paknil selamat kembali....

dHah611 said...

ari nie sdh 6 hari abg aznil di k0ta makkah...

abg aznil chat kn..???insyaALLAH...

huhu..~~
sper2 dcni tau abg aznil blik bler..????

p/s:
slamat myambut aidil adha kpd abg aznil di makkah n sme2 people lam blog ini yg b'agama islam n sme umat islam di muker bumi ini....

Lina Chan said...

salam pak nil @ abg nil..
rindu la..

sy tgk channel 112 je bagi pengubat rindu..
moga balik malaysia dgn selamatnya ye!!
then ble cite byk benda kat kitorg sume..

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Alhamdulilah,selesai sudah ibadah haji...
Suzy doakan semoga Abg Aznil selamat pulang ke tanah air...
Sekarang ni Abg Aznil sudah pun bergelar HAJI AZNIL HAJI NAWAWI...
Pasti banyak yang perlu kita baiki apabila bergelar haji/hajjah ni...
Bile tengok gambar2 yang Abg Aznil ambil di tanah suci Mekkah,rase macam teringin jugak Suzy nak jejakkan kaki ke sane...
Insyallah,kalau ade kesempatan pasti Suzy juga akan jejakkan kaki ke sane...
Tapi,ape yang paling penting ibadah kite diterima disane...
Insyallah...
Doakan ye semoga Suzy juga berkesempatan ke sane :)
Miss u soo much...
Looking forward to hear ur voice once again...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Eriyza said...

Semoga Pak Nil mendapat haji yg mabrur. Amin. :)

Musshima Putrajaya Malaysia said...

semoga paknil dirahmati dan mendapat haji mabrur amin...

Mama Safiyyah said...

salam,

been wanting to contact you but didnt know how.....my in-laws are staying in mekah...kat bukit Jiyad....in any case you need any help, feel free to email or contact me so that i can give you their contact details......

semoga dapat haji yang mabrur....

genkO said...

ahaks..slamt jln romeo ku hj aznil...
al the best..

dHah611 said...

ari ni msuk 10 arie..~~

huhu..~~

der jgak bker channel 106 nak tg0k nmpok x abg aznil..
tp..x nmpak..sbbb ramai sgt org disner...

[-suziey-] said...

semoga mendapat haji mabrur

megat said...

blog aznil best jugak lepak sini

sofiah said...

unkle aznil awat tak tulis banyak banyak tak best la...............
lagi pun saye baru buka ok lah ye

sofiah said...
This comment has been removed by the author.
sofiah said...

unkle aznil awat tak tulis banyak banyak tak best la...............
lagi pun aku baru buka ok lah ye

dHah611 said...

ari nie sdah msuk 13 arie....

msti best kn...

syukur abg aznil krn tpilih utk prgi ke sna dlm ramai mnusia di muke bmi ini yg ingin mjejak kki dsne utk mgrjakn ibadah haji...

alhamduillah....

Yaniez said...

Salam...

Semoga dapat menjalankan ibadah dgn khusyuk dan mendapat haji yg mabrur... amin... :D

Mummy ILa said...

salam..

semoga paknil selamat pergi dan balik.. jumpa lg kita ;)

sayang said...

salam. sy doakan smoga abg aznil sentiasa di bawah lndungan Allah.. amin..

mOlliE said...

paknillllll...

semoge selamat semuanya..

slalu tgk MMA sbb rindu~

kehkehkeh...


;)

Mior Azam said...

Alhamdulillah, Selamat pergi dan Selamat Balik, dah ade title HJ.
Salam

FarEastNajmi said...

Moga mendapat haji yang mabrur...