Friday, November 28, 2008

TARAAAAAAAAA!!!!!



Saje jer nak share ngan kowrang semua! Sebelum Paknil berangkat ke Tanah Suci 1 Disember (Isnin) INSYAALLAH, Paknil dah kemaskan rambut pacak2 Paknil. Banyak jugak yang Paknil kerat dan inilah yang tinggal. Yelah, Paknil ke Mekah terus dan dalam Ihram terus, jadi Paknil kena jaga pantang larangnya. Botakkan kepala? Entahlah...itu semua kena ikut gerak hati Paknil kat sana nanti. Tapi Paknil bukan tak pernah botakkan kepala pown sebelum ni. Insyaallah, apa saja yang terbaik untuk Paknil nanti. Doakan ye!




51 comments:

Ezza Aziz said...

salam Aznil,

Tak da apa apa nak saya cakap kan,hanya doa semuga selamat pergi dan selamat kembali. Moga mendapat haji yang mabrur.

kissncontrol said...

assalamualaikum uncle aznil!

i wish for your safe journey to mekah and back to malaysia. semoga mendapat haji yang mabrur. :)

cikgu zainab said...

salam aznil,
saya mendoakan agar selamat berangkat menunaikan haji, semoga dpt haji mabrur & semoga dapat tingkatkan keimanan terhadap Allah swt & pulang nanti menjadi aznil yg lebih baik, lebih istiqamah & menjadi contoh kpd org lain.Insya Allah.

edzlin007 said...

salam paknil.

terima kasih sebab update blog ni lagi sebelum pergi. saya doakan paknil selamat mengerjakan ibadah haji dengan sempurna dan mendapat haji yang mabrur. tak kisahla rambut macam mana, niat yang penting.

sakurasa 2 said...

Salam paknil,
selamat berangkat n kembali ke tanah suci moga mendapat haji marbur. .sakura mohon izin utk letak gambar paknil ni di blog sakura. tq

syanis said...

semoga semua nyer berjalan dgn lancar n selamat pak nil...

semoga mendapat haji yg mabrur..

doakan la kesejahteraan rakyat malaysia.. dan doakan malaysia aman sentiasa....

azlin hashim said...

OIC, paknil g mekah 1 Dec ni. Ingatkan 6 Dec.

Doa kami tak pernah putus untuk Paknil. Semoga paknil selamat pergi & balik. Dapat haji yg mabrur & diberikan kesihatan yg baik untuk Paknil. Semoga Paknil sentiasa berada dalam rahmat Allah. Insya Allah. Amin...)

Zwairy said...

salam..paknil,
selamat pergi dan selamat balik..
smoga dpt hj mabrur~

ei_da.. said...

salam... sy mendoakan pak nil selamt pergi dan pulang dan mendapat haji yg mabrur..... jaga kesihatan.. take care...

anne said...

askm abg aznil..

thanks for sharing rambut crewcut tu:-) takpe, kalau cukur semua pun kejap je nanti panjang balik.

dengar cerita kat Mekah sedang buat renovation, habuk dll. Abgnil banyak2 sabar k apa saja cabaran kat sana.

Insyallah, i doakan Allah permudahkan segalanya.

Lieliean said...

Salam & Selamat Siang,

Amin, hebat dan syukur dimana kita datang disitu jua kita kembali. Ibadah tiada batasnya, mengambil jalan untuk menunaikan HAJI bukan mudah bagi setiap insan.

Keterbukaan, kesediaan dan ketulusan hati penyokong diri untuk menunaikan RUKUN ISLAM ini. Selamat pergi dan pulan PAK NIL, ledybird dan sekeluarga doakan.

nacha said...

hehehe.. Paknil wat rambut potongan apa pun tetap npk menarik bcoz u got d style. botak pun ok je.

selamat berangkat ke tanah suci.

waty said...

pak nil..doakan untuk saya yer..peminat pak nil nie...selamat pergi dan kembali...kami menunggu kepulanganmu...

Hertina said...

Nice hair cut Abg Nil.
Anyway saya doakan semoga selamat pergi & kembali menunaikan rukun islam yang ke-5.Saya juga doakan semoga Abg Nil dapat haji mabrur.
Amin Rabbal Alamin.

ladyM said...

SELAMAT PERGI DAN PULANG YE ABG AZNIL...SEMOGA SEMUANYE BERJALAN DGN LANCAR DI SANA...MISS U ALREADY...DOAKAN KEAMANAN DUNIA SEJAGAT OK...risau sudaa byk sgt kejadian yg kacau bilau pada ms ini...

cHoMeL'z said...

Selamat Pergi n Selamt Kembali Pak Nil..
Take Care..

Mama Hakimi said...

Selamat jalan pak Nil.. jgn lupa seru nama kami disana...

Lynn Abdullah said...

Saya doakan Abang Aznil selamat pergi dan selamat kembali..take care!

saveme_zero said...

salam pak nil,
Hanya doa yang mampu sue berikan. moga selamat pergi & selamat kembali. Semoga mendapat Haji Mabrur & pak nil menjadi lebih baik dr hari ini..aminn.

Snow Peace a.k.a WaWa said...

Doa utk paknil agar dpt haji mabrur..insyaallah...amin...

D.O.U.B.L.E...S said...

saya mendoakan supaya ALLAH menberikan kesihatan kepada paknil..supaya dapat menunaikan haji dgn sempurna.moga mendapat haji yang mabrur...

xai said...

assalammualaikum pak nil....
wahhh....new look....x kisah lah pak nil wat rambut camner pon....pak nil tetap pak nil dan maintain comel gitu....hehehe.....Alhamdulillah...
akhirnya pak nil berpeluang juga menunaikan ibadat haji....apa2 pun...kami di sini peminat2 pak nil akan sentiasa doakan kesihatan pak nil kat sana.....semoga pak nil selamat pergi dan selamat kembali....insyaAllah segalanya akan berjalan lancar....amin.....semoga pak nil dapat haji yang mabrur ok.....stay cute....kami semua sayang pak nil....

narnia said...

hai paknil....

wish you dapat haji yang mabrur..lepas ni nak kena panggil tuan haji aznil ke????.....hikhikhik...macam tua sangat lak kan kalau panggil tuan haji ..nengok kan orang nye macam muda belia..hahahaha

moga selamat pergi dan selamat balik..doa kan malaysia aman sejahtera...chow chin chow

dzihnie said...

Salam Sejahtera Paknil...
Apapun penampilan kita tidak menjadi ukuran untuk beribadat asalkan niat kita ikhlas dan tawakkal kpd Allah..Didoakan agar dipermudahkan segala urusan haji Paknil..selamat pergi dan selamat kembali semuga mendapat haji yang mabrur insyaallah..

Juliana Saidy said...
This comment has been removed by the author.
Juliana Saidy said...

selain slmat ats sglanya, jue doakan agr ksjahteraan mnjadi milik paknil slamanya. redha dgn sgl ketentuan yg telah dn bakal mndatg serta sntiasa ikhlas zahir dn batin, baik dr segi tutur kata mahupn tindk tnduk dlm mnjalani liku2 khidupn. insya_allah..... all d' best to u!

Jart said...

Ermm...my 1st view of ur blog..I'm your big fan actually..
Neway sLamaT ke Tanah suCI n SeMoga MenDapAt Haji Yang MabRur..AmeeN
My Parents, unCLe n Auntie..SemUA ada KaT saner Dah..wIll Be Back On 16Dec..YeaH...
KeeP it Up Bro AzNiL ;)

aimZz said...

best of luck kt sana ek pak nil..aimzz doakn kesejahteraan pak nil kt sana..ok..

hans said...

salam aznil...

alah,botak kan kepala jer pun...
lepas nih mesti rambut tu tumbuh balik...

jangan risau...
moga mendapat haji yang mabrur...
selamat beramal

NieRadiNa said...

salam..pak nil lom pgi lg ek mekah...
smoga pak nil slamat pergi n pulang....
paknil kt sana nnti jaga tingkahlaku,tutur kata,bnyakkan bsabar n ingatlah slalu pak nil dimana wktu itu..paknil brada dtempat pling suci bg umat islam..
n insyaallah jika niat paknil pgi kesana ikhlas sbg hamba allah s.w.t..
Allah xkan mnsia2 siakan hambanya...dan pulangnya mmbawa haji yg mabrur....wsalam

faRah said...

salam paknil..farah n family sentiasa mendoakan yg terbaik wt paknil....semoga paknil mdpt haji yg mabrur...jgn lupa doakan kami disana nanti ya paknil..

pEnNa said...

pak nil..
semoga selamat g dan selamat sampai ye..

elly said...

dear bro aznil..

i doakan u selamat pergi dan selamat kembali dgn hj mabrur. lupakan hal dunia semasa di sana nanti. perbanyakkan la solat taubat & solat hajat tiap kali ke masjidil haram. botakkan la pala tu... rambut bleh tumbuh lagi.. semoga tergugurlah segala dosa2 bro bersama2 dgn guguran rambut2 bro tu nanti..

jaga diri.. bnykkan minum air zam2 eh...

DeLL PuTiT said...

a'kum pak nil. nuthing much to say, cume selamat mendapat haji yg mabrur n paknil sihat tubuh badan utk beribadat kat sane k. minum air kosong banyak2 coz it's hot n dusty there's esp kat masjidil haram due to construction kan. paknil doa2kanlah supaye our lovely malaysia ni jauh dari segale petake n becane k. take care paknil. cheers!

αєяιηιѕнα said...

Eh eh eh!
cute lah Uncle Aznil!!

kaylah Uncle Aznil.
Saya, sepenuh hati, doakan Uncle Aznil ada safe journey ke Tanah Suci dan safe journey balik ke Tanah Air. :) Saya akan rindu sangatlah dengan Uncle Aznil. Cayalah!

selamat malam;D
Aerinisha

MiSya said...

selamat mengerjakan Haji Paknil..semoga mendapat haji makbur dan mendapat berkat dari Allah....amin....;-)..

Ghazali B Abd Aziz said...

Dear Aznil;

Semuga Allah mempermudahkan segala urusan you and mendapat Haji yang Mabrur ...

Aznil;

I will strongly suggest you to shave the head ... sebab Rasullah SAW mendoakan TIGA KALI kepada mereka yang berchukor dan cuma sekali kepada mereka yang bergunting ...

Pass tuh ni adalah HAJI kann ... salah satu untuk mendapatkan Haji yang Mabrur ialah dengan melakukan seperti Rasullah SAW lakukan ...

Apa apa pun, saya tetap mendoakan agar Aznil mendapat Haji yang Mabrur ....

cintalaila said...

Semoga mendapat haji yang mabrur..

cuteaslina said...

selamat beramal pak nil...selamat pegi dan selamat kembali...semoga mendapat haji mabrur...insyaAllah...

mummysya said...

salam...

Semoga mendapat HAJI yg mabrur ya Pak Nil...

Salam sayang dari Aries'sya, my lil princess...Peminat giler pak nil...

John Micheal Takie Lewis said...

aznil influenced me a lot

anakmelayu said...

salam... abang aznil.. terima kasih kerana mengangkat bahasa Melayu ke tahap yang sewajarnya. peluang aznil bertemu wakil-wakil asing di DBP pernah saya alami ketika mengikuti program pertukaran pelajar di beijing foreign studies university. Malu rasanya apabila pensyarah dan pelajar di sana sangat mahir berbahasa Melayu. Kenapa kita bangsa Melayu sangat udah lupa dengan asal usul? abang aznil bile nak balik UM? he..he.. saya jemput abang aznil untuk ke karnival Akademi Pengajian Melayu pada 19hb mac nanti, kalau sudilah... Apapun, selamat barangkat ke tanah suci Mekah. Selamat pergi dan selamat pulang. Assalamualaikum.

RieTPG said...

Salam..Pak Nil

InsyaAllah tertunailah nanti syarat bagi memenuhi rukun islam iaitu menunaikan haji.Semoga perjalanan dan amalan ibadah dipayungi rahmat,berkah dan istiqamah dalam mendekatkan diri kepada Allah.Semoga memperolehi haji mabrur. :)

IdaShah said...

selamat pegi dan balik pak nil

mOlliE said...

paknil..semoga selamat semuanya yea..:) selamat berangkat dan selamat pulang ke malaysia..:)

dHah611 said...

x sbr rsenye nak tg0k rnbut abg aznil bler b0tak....

so sweet n cuteeeee......

slamat pegi n blik abg aznil ku syg...huhu..~~

jga kchtn ya..~~

smoge semua bek2 blaka...bek punya..!!!insyaALLAH...

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Maybe pada saat Suzy postkan comment ni,Abg Aznil dah pun berangkat ke tanah suci Mekkah...
I'm quite busy this few days,sebab tulah dah jarang online...
Ape yang Suzy boleh katakn,u still look adorable with ur hair cut :)
Ape yang paling penting sekali,Suzy & peminat2 Abg Aznil semua akan doakan yang terbaik buat Abg Aznil...Insyallah!
Semoga Abg Aznil selamat pergi & juga balik ke tanah suci Mekkah...
All the best,Abg Aznil!
Really gonna miss u lots here!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA...

sniffa93_aznil4eva said...

ifa alwayz doakan uncle!!

moge seme bejln lncar...insyaAllah!

epi n smile alwayz okeyh!

Witeblog said...

Muahsssss kat abang Aznil.Take care my love.

syukri @ kicuk said...

ASAMUALAIKOM.. UNCLE AZNIL..

HEHEHEHE...

APA KHABAR??

RINDU KAT UNCLE!! LAME X DNGAR SUARA UNCLE KT ERA..

-syukri @ kicuk @ BULAN PENUH..

sofiah said...

hai wow!!!!!!!!!!!!!! dapat 50 coment dalam masa seminggu ish......... ish....... ish.......... saye nie baru darjah 3 tahun depa n acik saye yg buat kan blogger kat saye k lah bye